Шоколадовата фабрика на Lindt

Едно от нещата, с които Швейцария се слави по света, е шоколадът. Ако ви се отдаде възможност да опитате от него, лесно бихме разбрали защо това е така. Швейцарският шоколад се приготвя от от изкусни майстори чрез използването на висококачествени съставки.

Една от водещите марки в шоколадовата индустрия е „Линдт”. Фабриката на фирмата се намира само на няколко километра южно от столицата Цюрих. Ароматът на какао ви завладява още с влизането. Тук ще научите как се приготвя този вкусен десерт и какво го прави толкова неустоим. Тайната за кадифения вкус на всяко шоколадово блокче обаче се пази в строга тайна. Освен традиционните какаова мас, захар, какаово масло и мляко се добавят и тайни подправки. Фабриката работи 24 часа в денонощието и в нея се произвеждат близо 20 000 шоколада на всеки ден.