Замъкът Соаве се издига на хълма Тенда, на 23 км. източно от град Верона. Предполага се, че е построен през 10 век по нареждане на крал Беребгарио I, с цел защита от унгарските нападения. През следващите столетия собствениците му многократно се изменят. В историята на замъка се преплитат вражески нападения, феодални фракции, падения и възходи. През 1270г. той става собственост на град Верона. Фамилията Скалигери, в лицето на Мастино I дела Скала, Мастино II дела Скала и Консигнорио дела Скала. След като претърпява редица перипетии и губи стратегическото си положение, през 1596г. замъкът е продаден на частния пазар.

shutterstock_556651039

На снимката: замъкът Соаве /източник: Shutterstock/;


Замъкът Соаве представлява типична средновековна военна крепост. Състои се от кула и три реда крепостни стени. Последният ред, с портата и падащия мост, е построен последен от венецианците през 15 век. В него се намират и останките от малка църква от 10 век. Вторият кръг крепостна стена е най-големият от трите. Той е й най-рано построен. Най-забележителната част от замъка е кулата. Откритите в нея кости свидетелстват, че е била използвана като затвор и място за изтезания. В самият замък можете да разгледате изложените монети, оръжия, портрети на членовете на фамилията Скалигери и дори портрет на Данте, заради който се предполага, че поетът е пребивавал в замъка.

Адрес: Град Соаве е само на 23 км. от Верона. Можете да стигнете като карате по магистрала А4 и следите за изход: Soave – San Bonifacio – exit. Пътят за самия замък (via Castello Scaliger) започва от централния площад Piazza Antenna.

Резервирайте своя престой във Верона тук:

Нашите предложения на хотели може да откриете в специалната ни секция „Места за настаняване„, където сме споделили наши лични впечатления

Ако искате да посетите Верона организирано, може да направите това лесно и удобно с нашите партньори от Global Tour. Информация за програмата може да намерите на линка по-долу, където може да направите и вашата резервация:

Лигурска ривиера и Верона

Дати: 01.04.2024, 01.05.2024, 20.05.2024, 02.09.2024, 21.09.2024, 12.10.2024
Цена: 830 лв.