Руски зимен фестивал

Зимна приказка без край

Руският зимен фестивал е голям културен празник, който е изпълнен с празничен дух, забавления, традиционните храни, танци, ледени скулптури и какво ли още не. За първи път фестивалът се провежда през 2009г. и продължава едва един ден, но въпреки това има забележителен успех. Вторият Руски Зимен Фестивал се провежда през следваща 2010г. и включва няколко събития – изложби, музикални състезания, филмов форум, привличайки множество посетители. През следващите години събитието набира все по-голяма полулярност, ставайки все по-впечатляващо и мащабно.

moscow-fireworks

Въпреки, че фестивалът може да се наблюдава в много от големите градове в Русия, то е най-забележително в руската столица – Москва, където се провежда всяка година от средата на декември до средата на януари. По време на фестивала целият град се украсява с хиляди приказни светлини. В Измайловския парк можете да гледате изпълнения на народни песни и танци, можете да покарате кънки на лед, шейни или да се повозите на легендарната руска тройка.


unnamed-2

Руската тройка е олицетворение на храбрата руска душа и безкрайната руска шир и с течение на времето се превръща в своеобразен символ на Русия. Тя няма аналог в други страни. Тройният впряг и всеки негов елемент е отработван десетки и стотици години. Впряговете нямат нито един излишен детайл. Конските хамути са пъстро украсявани. В допълнение към рисунките и дърворезбите често се използва и щавена релефна кожа. Впрегатните коне били украсявани с пискюли и звънчета, които освен като сигнално средство имали и естетическа функция.

f33dd97d46928633a08c030599a7d0da-1170x843

Червеният площад е известен с великолепните си ледени скулптури. На Площада на Революция можете да си купите различни сувенири, изработени от местни занаятчии, да хапнете топли палачинки или гевреци намазани с конфитюр или мед, да послушате музика или гледате на модно ревю. Тук изобилства от кукли, дървени играчки, изрисувани кутии, както и характерните зимни шалове и валенки.

sunny-moscow-winter-day-12

Озареният от нощни светлини град, празничната украса и накичените коледни дръвчета – всичко допринася за веселото и празнично настроение и предвещава една незабравима новогодишна вечер!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>