Едно от най-посещаваните и най-грандиозни езера в Италия е езерото Брайес. То се намира в Доломитите в Южен Тирол. Средната дълбочина на езерото е 17 м, простира се на площ от 31 хектара. Езерото е определяно като „перлата на Доломитите”. Брайес е идеална дестинация за тези, които обичат разходки из природата, красиви зелени гори, великолепни планина. чист и свеж въздух. Характерният за езерото нюанс на светлосиния цвят ще ви завладее! Срещу сумата от 17 евро, можете да си наемете дървена лодка, с която да обиколите езерото.

12248079_876549782422083_5735698796432606716_o

Разстоянието от Кортина д’Ампецо до езерото е 46 км. и се изминава за около час. Имайте предвид, че паркирането в близост до езерото може да бъде доста труден и изнервящ процес. Затова ви препоръчваме да отидете възможно по-рано, за да не чакате с часове за място на паркинга. В близост до езерото има няколко паркинга. За паркиране се използва и паркинга на хотела, разположен точно на езерото. Таксата за цял ден е 38 евро. Това включва достъп до паркинга (по всяко време на деня), запазено място за паркиране и ваучер от 15 евро, който можете да осребрите в „Бистрото на Ема“ или в „Ресторант и хижа Панорама“. Забележка: къмпингуващите не могат да паркират тук.


Резервирайте своя престой в Кортина д’Ампецо тук:

.

Нашите предложения на хотели може да откриете в специалната ни секция „Места за настаняване„, където сме споделили наши лични впечатления.