Кортина д`Ампецо

Зимният Сен Тропе

Герб на града

coat-of-arms-for-Cortina-dAmpezzo-Italy

Местоположението на града, както и подробна негова карта, може да видите тук.


Кортина д’Ампецо е курортно градче, разположено в североизточната част на Италия. Сгушен в полите на величествените „Коралови планини“, както са известни Алпите, Кортина д’Ампецо честно бива определян като зимния Сен Тропе. Градът предлага не само забележителни гледки, но и множество възможности за развлечения.

DSC06648

Кортина д’Ампецо е един от най-старите планински курорти в света. През 1956г. в града се провеждат Седмите зимни олимпийски игри. След това събитие популярността му нараства значително. Днес Кортина д’Ампецо е предпочитано място за ски ваканция на скиори от цял свят. Градът е истински магнит за любителите на зимните спортове. През зимния сезон населението му се увеличава тройно. Кортина е вдъхновяващо място, което ще ви пренесе в един малък земен рай. Има изключително красива природа, а в съчетание с отлично изградената курортна база, там ще се чувствате прекрасно.

Пистите тук са подходящи както за напреднали, така и за обучение на деца и начинаещи скиори. За по-опитните скиори и сноубордисти има възможности за дълги и по-екстремни спускания, по време на които те могат да се насладят на красивата природа. Надморската височина на пистите достига близо 3000м. По този начин се гарантира добра зимна покривка през целия зимен сезон.. Трасетата са снабдени с модерни съоръжения, гарантиращи комфорта на туристите.

shutterstock_166766921

На снимката: езерото Мисурина /източник: Shutterstock/;

Недалеч от Кортина д’Ампецо се намира връх Лагацуой. До него можете да стигнете с кабинков лифт. Оттам се разкрива великолепна панорама към областта. Любителите на културния туризъм също няма да останат разочаровани. В града има множество музеи и художествени галерии.

Недалеч от Кортина можете да насладите на едно от емблематичните за Доломитите езера – езерото Брайес. Средната дълбочина на езерото е 17 м, простира се на площ от 31 хектара. Езерото е определяно като „перлата на Доломитите”. Брайес е идеална дестинация за тези, които обичат разходки из природата, красиви зелени гори, великолепни планина. чист и свеж въздух. Характерният за езерото нюанс на светлосиния цвят ще ви завладее!

12248079_876549782422083_5735698796432606716_o

На снимката: езерото Брайес;

Ако искате да посетите Кортина д’Ампецо, може да направите това лесно и удобно с нашите партньори от Global Tour. Информация за програмата може да намерите на линка по-долу, където може да направите и вашата резервация:

Екскурзия до АВСТРИЯ – Лято в сърцето на величествените Тиролски Алпи  
Дати: 17.07.2024
Цена: 1270 лв. 
 

Резервирайте своя престой в Кортина д’Ампецо тук:

.

Нашите предложения на хотели може да откриете в специалната ни секция „Места за настаняване„, където сме споделили наши лични впечатления.

Повече снимки от Кортина д’Ампецо и околността може да видите в нашата Галерия по-долу:

Места в Кортина д`Ампецо

Прочети повече