"Градината на Европа"

Благодарения на микроклимата, времето над езерото Гарда, а в това число и над Монте Балдо, се характеризира с топло и ветровито лято. Средните температури през летния сезон варират между 24 и 32 градуса. Зимата е мека с температури между 10 и 18 градуса. Общо взето, климатът може да бъде сравняват с този по Средиземно море.

Тези и други фактори, включително решаващият фактор на езерните води, които освобождават топлината, натрупана през лятото по време на по-студените месеци на годината, създават среда, която е благоприятна за развитието на голямо разнообразие от цветя и растения, характерни за околния пейзаж, очаровал Гьоте.

shutterstock_438743149


На снимката: изглед към езерото Гарда от Монте Балдо /източник: Shutterstock/;

Разнообразните растителни видове, намерени на хълма Балдо са проучвани и каталогизирани от учени и ботаници още от 1700 г., потвърждавайки името, дадено по това време, за Монте Балдо, а именно – градината на Европа (Hortus Europae).

За неповторима гледка към езерото Гарда и Малчесине, вземете лифта, който се издига на 1600 м само за десет минути и достига височина от 1760 м в горната част на Монте Балдо. В ясен ден можете да видите цялото езеро, от Рива дел Гарда, до Пескиера дел Гарда: Спираща дъха панорама! Кабинковият лифт е уникален в света: горната част на кабината бавно се върти с изглед на 360 °, създавайки усещането за летене …

Адрес:Via Navene Vecchia, 12  37018 Malcesine;

Резервирайте своя престой в Малчезине тук: