Във фоайето на хотел „Радисън” в Берлин се издига един от най-интересните аквариуми в света. Висок 25м., той побира един милион литра вода и над 1 500 тропически риби, представители на 97 различни вида.

shutterstock_645246310

На снимката: аквариумът /източник на снимката: www.shutterstock.com/


Уникалното съоръжение е построено през 2004г. и струва близо 13 милиона евро. Диаметърът му е 12м., построен върху 9 метрова основа и е висок 25м. Ежедневно за рибите и за почистването на аквариума се грижат трима-четирима водолази. Аквариумът се почиства всеки ден от понеделник до събота между 11.00ч. и 13.00ч. Рибите биват хранени всеки ден от 14.00 (с изключение на сряда). Температурата на водата се поддържа на 26 градуса. Архитектът Михаел Месинг споделя, че са взети специални мерки за сигурност, гарантиращи издръжливостта на конструкцията. Тя не би поддала дори ако срещу нея бъде изстрелян куршум. В центъра на аквариума е вграден стъклен асансьор, от който посетителите на хотела могат да се насладят на невероятната гледка. Същият този асансьор отвежда до луксозен ресторант, разположен на върха.

В Аквариумът са представени около 5 000 морски обитатели, поставени в 40 танка, всеки от които е посветен на определена тема. Целта на „Sea life” е да насочи вниманието към морската флора и фауна на Германия и да генерира интерес към тяхното поддържане и запазване.

Адрес: Spandauer Strasse 3;