Герб на града

800px-Blazon_of_Vitré

Местонахождение на града, както и подробна негова карта може да намерите на следния линк.


Витре някога е бил един от най-важните градове в региона. Намира се на 25 км. източно от столицата Рен и на час и половина с кола от северното крайбрежие на Бретан.

Витре може да се похвали с обширен и добре поддържан стар град с множество тесни улички, от двете страни на които се издигат средновековни къщи, както и с великолепен замък. Броят на полу-дървените къщи е голям и градът е едно от малкото места във Франция, където можете да видите град, изцяло завършен в готически стил.

 shutterstock_470629310

На снимката: замъкът Витре /източник: Shutterstock/;

Главната улица в града е Rue de la Baudrière, където можете да видите къщите на някогашните търговци, издигнати с пари, спечелени от търговия с платове. През 14 век Витре процъфтява именно благодарение на текстилната индустрия. Друга интересна улица е Rue de la Poterie. Днес на тази улица преобладават къщите с веранди, днес превърнати в аркади.

shutterstock_580640182

На снимката: из улиците на Витре /източник: Shutterstock/;

Най-посещаваните обекти във Витре е църквата и замъкът. Църквата Нотр-Дам е лесно разпознаваемо по украсения й шпиц. Не пренебрегвайте тази църква, само защото замъкът е основният паметник във Витре. Църквата е интересен пример на стила пламтяща готика и съдържа интересни предмети, включително впечатляващ витраж. Готическият стил на южната страна е най-интересната част на катедралата, така че не бързайте направо в предния вход, без да огледате отвън!

3853975704_15dc998253_b

Замъкът Витре (Vitre) се намира в западната част на историческия център на град Витре, на около четиристотин метра от железопътната гара. Замъкът е първата укрепена крепост на града, построена от камък. Решението тя да бъде построена на скалистия бряг на мястото на старото дървено отбранително съоръжение от 1000та година, е било взето около 1060 година от барон Робер Първи де Витре (Robert I of Vitré). Тези дни в него се помещава музей, където можете да научите повече за историята си и града

Места в Витре

Прочети повече